Pályázatok


Mirbest pályázat
 • a kedvezményezett neve: MIRBESZ Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

 • a projekt címe: ,,MIRBEST” Közép-Európai Gasztronómiai Innovációs Klaszter nemzetközi üzleti kapcsolatok fejlesztése

 • a szerződött támogatás összege:  16 722 675 Ft

 • a támogatás mértéke (%-ban): 75 %

 • a projekt fizikai befejezésének napja: 2019.05.20.

 • projekt azonosító száma: GINOP-1.3.2-15-2018-00034

A projekt tartalmának bemutatása

Mirbest Közép Európai Innovációs Klaszter által rendezett Gasztró Expó elnevezésű nemzetközi konferencia és partner találkozó 2019. május 13-14én került megrendezésre Budapesten a BOK Sportcsarnokban.

8000 m2-en mutatkoztak be a klaszter kibocsátó tagjai. A vendégek a HORECA szegmensben tevékenykedő hazai és külföldi vállalkozások döntéshozói és szakemberei.

Jellemzően a gasztronómiai élet meghatározó szereplői.

Megismerhették a klaszter tagok közös fejlesztésű termékein kívül, a klaszterben folyó, az élelmiszer biztonságot fejlesztő innovációs tevékenységet is.

A program részeként a klaszter séfjei bemutató főzéseken prezentálták az új termékek felhasználási lehetőségeit a jelen gasztronómiai trendeknek megfelelően.

Konferencia keretében meghallgathatták a Seqomics Kft vezető kutatójának előadását a klaszter tagok és az MTA Szegedi Kutató Intézetének konzorciumi együttműködésében kifejlesztett, kombinált kvantitatív diagnosztikai eljárást az élelmiszer hamisítások, az élelmiszer biztonság területén.

A két napos rendezvény ideje alatt számos sikeres üzleti megbeszélés is lezajlott a vendéglátók és partnereik, partner jelöltjeik között

A regisztrációra elektronikus felületet is létre hoztunk: www.gasztroexporegisztracio.hu

A külföldi résztvevőket egy általuk aláírt regisztrációs íven tartottuk nyilván.

Sikeres, színvonalas rendezvényt sikerült létrehozni.

KMOP-1.2.5-11-2011-0046

„Vállalati folyamatmenedzsment rendszer bevezetése a MIRBESZ Kft-nél” pályázat keretében a Mirbesz Kft. integrált vállalatirányítási rendszert vezetett be, különböző információs technológiai hardvereket, szoftvert és szervert szerzett beA beruházás az Új Széchenyi Terv keretében valósult meg, a fejlesztés összköltségvetése 25.000.000,- Ft, melyből az elnyert támogatás összege 10.000.000,- Ft.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A Mirbesz Kft-nél bevezetésre került a SAP Business One integrált vállalatirányítási rendszer.

A rendszer az alábbi modulokat tartalmazza:

 • Beszerzés, logisztikai terület

 • Vállalati CRM, értékesítési terület

 • Pénzügy-számvitel

Továbbá az alábbi szerver szoftverek kerültek beszerzésre:

 • 1 db WinSvrStd 2008R2 SNGL OLP NL operációs rendszer

 • 6 db FQC-00222 Win Pro 7 Hungarian DVD Dobozos operációs rendszer

 • 4 db SAP Business One Professional licence

A projekt keretében az alábbi hardverek kerültek beszerzésre:

 • 6 db Dell Optiplex 390MT szerver

 • 4 db DLL L025520107E Latitude E5520 notebook

A Mirbesz Kft és a társult gazdasági társaságok (tagvállalatok) 2003 márciusában azzal a céllal alakították a csoportosulást, hogy a kialakult, kiélezett piaci helyzetben a tagok szervezetten és biztonságosan jussanak hozzá a szükséges gyorsfagyasztott árualapokhoz.

A Mirbesz Kft fő profilja a Mirbesz csoportosuláson belül a gyorsfagyasztott termékek beszerzése, tárolása és forgalmazása a tagvállalatok részére.

A Mirbesz Kft. az európai beszerzési piacon tevékenykedik, azonban az árualapok beszerzésénél preferáljuk a hazai, magyarországi beszerzési forrásokat. Adott áruknál- az időjárási, termelési, földrajzi adottságai miatt- szerzünk be külföldi forrásokból árualapokat.

A Mirbesz Kft tagjai szakmai befektetési céllal működtetik a MIRBESZ Csoportot, mely ma már 8 tagvállalatból áll. A cégek elsősorban gyorsfagyasztott, valamint előhűtött élelmiszerek nagykereskedelmi tevékenységét végzik országos lefedettséggel, saját depókkal, üzletkötői hálózattal, szállító járművekkel rendelkeznek.

A piac/vevőkör: Magyarországon található hotelek, kereskedelmi vendéglátás, catering,(HORECA) közétkeztetés és kiskereskedelem.

A Mirbesz Csoportosulásban kialakított beszállítói és forgalmazói rendszer lényege, a gyorsfagyasztott termékek forgalmazásának ésszerűbb megszervezése, azzal, hogy a megállapodásból származó előnyök méltányos része a vevőkhöz jusson. Mivel többen vagyunk jobb áron tudunk vásárolni, így tagvállalataink jobb áron kínálhatják termékeiket a vevőiknek. Ezt szolgálja a havi rendszerességgel 3-5 termék maximált áron történő, országos szinten egységes beiktatása is. (Aktuális csoport szintű akcióinkról érdeklődjön tagvállalatainknál)

KMOP-1.2.5-11-2011-0046